Assalamualaikum dan salam blog untuk yayang semua..>__^v

PENGIKLANAN PRODUK PALING MURAH DI MALAYSIA


video




Assalamualaikum dan salam yayang semua...

hari ni fasya nak cakap dan nak buka kepada semua busnies online untuk turut serta bersama dalam "Promosi Pengiklan Produk" anda di page blog fasya sani. Kali ini fasya buka dengan harga murah gilerr2... Nahhh, nak cari dekat mana lagi pengiklanan paling murah di blog dengan serendah rm5.00...

mengikut kajian bahagian komunikasi yang telah dijalankan, sebanyak 90%, manusia akan tertarik dan mempercayai melalui media sosial seperti blog..produk anda akan mudah dicari oleh pelanggan melalui GOOGLE.. Tak percaya? cuba search di google tentang blog fasya sani. Produk anda yang disiarkan dalam blog fasya sani tidak akan dipadam selamanya. fasya buka 2 pakej kepada anda semua iaitu;

1. Pakej A- Rm 5.00
  • Akan dipost tentang produk anda 3 kali 1) maklumat produk anda 2) kelebihan produk anda 3) testimoni produk anda

2. Pakej B- Rm 10.00


  • Akan dipost tentang produk anda 4 kali 1) maklumat produk anda 2) kelebihan produk anda part 1 3)kelebihan produk part 2 4) testimoni produk anda 
  • produk anda akan ada dalam senarai page "Produk Terhebat Malaysia"


  • Kalau berminat sila PM wassap 0128824319.. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila pm 0128824319

    APA TUGAS DROPSHIP?


    Assalamualaikum dan salam semua..

    hari ni fasya nak terangkan apa tugas sebagai dropship? sebab ramai sangat yang whatsap fasya tanya Dropship tu kena buat kerja apa ye? terpaksa fasya copy paste je mesej sebelumnya...

    nak pendekkan kuliah kali ini, fasya nak kenalkan konsep dropship.. Apa itu dropship???? ramai yang wassap fasya tanya apa itu, dropship? dropship atau perniagaan berwakil ini bermaksud seseorang yang telah didaftarkan dibawah sesebuah perniagaan besar dan menjadi orang tengah untuk menjual produk syarikat tersebut. Daripada setiap item atau hasil yang dijual akan mendapat untung bersih tanpa menjaga atau memansarkan produk.


    *APA TUGAS DROPSHIP LMG LENS*
    1. Kenali produk LMG LENS terlebih dahulu. (contact lens, lens case, multi purpose solution)
    2. Mengetahui terlebih dahulu harga dropship yang ditawarkan. Tetapkan harga jualan anda. (up harga sendiri mengikut kehendak anda)
    3. Mengetahui maklumat lanjut tentang postage, maklumat pembayaran, gambar produk, dll
    4. Letakkan strategi pemansaran. PEMANSARAN ADALAH KUNCI KEJAYAAN DROPSHIP.
    5. Tetapkan jenama, atau nama perniagaan anda.
    6. Jalankan pemansaran anda melalui jualan langsung dan secara tidak langsung.
    7. Sebarkan perniagaan anda melalui media sosial (instagram, fb, fb page, carousell, mudah.com,blogspot, whatsapp, shopee, youtube dll)
    8. Kukuhkan pemansaran anda.
    9. Jika ada customer bertanya tentang produk, jangan sesekali hanya sekadar mnjawab apa yang disoal tapi MENYELESAIKAN MASALAH ATAU PERSOALAN CUSTOMER dengan memberi maklumat lebih lanjut. Kepercayaan terhadap customer dengan anda akan kukuh.

    CARA PANJANGKAN BULU MATA DALAM BEBERAPA HARI


    Assalamualaikum dan salam kepada semua...

    Hari ni Fasya nak kongsikan kepada anda semua cara nak panjangkan bulu mata dalam masa beberapa hari. Confirm lepas ni tak perlu nak beli bulu mata palsu. Fasya akui, fasya sendiri pun kerap pakai bulu mata palsu tapi selepas fasya jumpa satu produk ni dekat Watson, hmmmmm terlebih panjang pula... Alhamduillah.. hehe

    nak pendekkan cerita, Fasya pakai Vaseline Petroleum Jelly Baby...
    Hasil carian imej untuk vaseline
    tujuan fasya nak sapu pada bibir yang kering sahaja, tapi yang lebih pada jari tu fasya sapu pada bulu mata.. 3 kali sehari fasya sapu pada bulu mata. Perubahan terasa bila selepas 2 hari kemudian. Time tu fasya nak pakai cermin mata dan fasya rasa pelik. Bulu mata fasya macam dekat dengan cermin mata. Bila fasya perhatikan dekat cermin... EHH?? Bulu mata jadi panjang...

    Selepas seminggu, roommate mula tegur fasya. Dia tanya pakai bulu mata palsu ke malam2?.. Fasya ketawa je.. Tak lama kemudian, dia pun try. Korang pun cuba tau...

    okay, itu je yang fasya nak kongsikan... bye......

    Jom Bercuti Ke Sabah


    Assalamualaikum n salam sejahtera... Lama tak tanya khabar korang.. tiba2 rasa kekok pula nak menaip..Thank you sebab masih mengikuti saya.. 
    Kali ini saya nak kongsikan dengan anda semua, tempat2 yg menarik di Sabah. Alhamduillah.. Hampir 3 tahun saya menetap di Sabah untuk melanjutkan pelajaran di UMS, Sabah.. bidang yang saya ambil di U mengizinkan saya untuk meneroka seluruh sabah dalam kajian2 yang pernah kami lakukan.. Buat sementara ni ada 2 tempat lagi belum sampai iaitu, Sandakan dan Labuan,. HiHi..

    SIMPANG MENGAYAU (TIP OF BORNEO)
    • Tanjung Simpang Mengayau atau Tanjung Simpang Mangazou (Kaum Rungus)
    • Dikenali sebagai Tip of Borneo 
    • Bahagian paling utara Borneo yang terletak di daerah Kudat, di negeri Sabah, Malaysia.
    • Merupakan titik pertemuan Laut China Selatan dan Laut Sulu.
    • Tanjung ini telah dibangunkan sebagai tarikan pelancong. 
    • Sebuah taman berbentuk persegi telah dibina dengan meletakkan tiang bendera Malaysia dan glob gangsa besar.
    • Glob gangsa menandakan lokasi Tanjung Simpang Mengayau di latitud 7 darjah utara dan longitud 116 darjah timur dengan peta yang memaparkan pulau Borneo adalah timbul dan diletakkan di atas permukaan yang rata pada sudut dengan tulisan untuk menandakan Peta Borneo. 
    • Tanjung Sampang Mengayau juga menghidangkan panorama yang indah ketika matahari mula naik dan matahari tenggelam kepada pelancong.

    Baru Balik daripada buat kajian (2015)




    Permandangan daripada belakang Chalet Merrimas Villa
















    KUNDASANG

    Dekat kundasang ni ada banyak tempat2 yang menarik seperti, Desa Dairy Farm, Kinabalu Park, Kolam Air Panas (PORING), Ladang Teh Sabah, Tagal Luanti Sungai Moroli (Spa Ikan di Sungai Moroli), Cinta Hati Mesilau dan Macam2 Lagi.... Best wooooo!!! Gerenti Puas Hati.... Kalau nak tahu lebih lagi Jom Klik Sini ...

    Desa Dairy Farm



    Kinabalu Park (kaki gunung kinabalu woooo....)

    Nampak tak depan kami tu... Hihi Gunung Kinabalu....







































    KINABATANGAN

    Kinabatangan merupakan kawasan kajian yang tak akan pernah saya lupa... Sangat2 best... 2 kajian yang saya telah jalankan disana iaitu Adat Berpantang Bagi Masyarakat Sungai dan Sosiologi Perlancongan.. Saya tinggal bersama keluarga angkat di Kampung Bilit, Kinabatangan.. Dekat sana ada banyak homestay disana dan harga yang amat berpatutan.. Ada banyak aktiviti percutian disana seperti River cruise, Jungle Tracking, Malam kebudayaan n yang paling best, dekat sana harga udang besar2 murah gilerrrr..... Nak kesana jangan lupa singgah 2 tempat ni iaitu Gua Gomantong dan Gua Batu Tulung...



    Kampung Bilit Kinabatangan Sabah



    Pose Jap sebelum naik Boat...ahaha


    Masuk Gua Gomantong Jap...


    Banyak Sarang Burung Layang2

    EH2... Terkejut kita... Terjumpa pula orang utan


    Permandangan dalam Gua Gomantong
    Acehhh.... Pose jap dengan Keranda di Gua Batu Tulung

    Keranda yang dipercayai beribu2 tahun dahulu di Gua Batu Tulung















    MAKAN STEAMBOAT DI KOTA KINABALU

    Ni pekara yang paling best kalau dapat jalan- jalan cari makan.. Di sabah ni ada banyak tempat yang boleh makan - makanan laut..,. Harga pun serious berpatutan...memang korang akan puas hati sebab akan turut disajikan dengan permandangan laut pada waktu malam... Tempat yang saya selalu pilih Tanjung Lipat Teluk Likas sebab dekat dengan tempat tinggal saya... Harga pun berpatutan sangat..sedap wooooo...

    Makan2 dengan kawan2...Abaikan je yg diatas meja tu..haha

    Terliur Tak....ahahaha....

    Kalau yang honeymoon tu sesuai dtg sini...romantikkk..hihi

    Permandangan tepi pantai waktu terbenamnya matahari




















































    PULAU DI SABAH

    Kalau nak cakap pulau di sabah ni, memang banyak.....Kalau nak pilih untuk bercuti memang pening untuk memilih sebab semuanya cantik....Rambang mata ni.. Actually saya tak berapa suka bercuti di pulau sebab kulit saya sensitif tapi sejak bercuti pulau di sabah, saya dah tak kesah tentang kulit saya....ahahaha... Jom Klik Sini...kalau nak tahu percutian pulau yang menarik..

    Pose jap di Pulau Manukan 


    Pulau Manukan

    Pulau Mabul
    Pulau Sapi

    CARA BUAT DUIT 2: WAKTU YANG PALING SESUAI PERNIAGA ONLINE POST DI INSTA, FB, DLL


    Assalamualaikum dan salam blog untuk semua....

    Hari ini saya akan mengajar cara bagaimana nak dapatkan pelanggan daripada perniagaan online.. Sebelum tu, mohon follow ig saya @w_z shop dan @lens_murah_gilerr_

    Tips yang saya nak berikan ini perlu diamalkan selalu...Kira macam petua lah...haha...sebab itulah orang yang menceburi bidang perniagaan perlu serius dengan bidang yang diceburinya... Nak berjaya bukanlah senang... Perlu ambil masa...

    1. Kenal Pasti Waktu2 Kemuncak Fb

    korang perlu tahu waktu2 orang ramai online... Kalau korang salah post nanti, tak pasal2 krik2 je post korang... Kalau tak ada sapa2 yang like, jangan giveup...Biasa lah tu...Dulu fasya post pun tak ada sapa2 yg like.... Kalau post yang biasa ramai pula yang like...

    WAKTU POST YANG PALING SESUAI

    1. Waktu Pagi:6.15 a.m
    2. Masuk Kerja: 8.00a.m- 10.00 a.m
    3. Lunch Hour: 12.30p.m - 2.00 p.m
    4. Selepas Lunch:  2.30 p.m - 3.00 p.m
    5. Sebelum Balik: 5.30 p.m- 6.15 p.m
    6. Lepas isyak: 9.00 p.m - 1.00 a.m

    WAKTU TEPAT PALING HOT!!! FACEBOOK DAN MACAM2 LAGI

    > 10.00 A.M
    > 12.00 P.M
    > 3.00 P.M
    > 5.00 P.M
    > 9.00 P.M
    > 10.00 P.M

    Manusia akan lebih menginggati jika dia nampak dan baca promosi kita 6kali sehari...

    1 kali dia tengok buat derkk...
    2 kali dia tengok rasa nak baca...
    3 kali dia tengok rasa berminat...
    4 kali dia tengok rasa teruja...
    5 kali dia tengok rasa tak tahan...
    6 kali dia akan wat keputusan untuk PM =)


    TONTON DAN DOWNLOAD DRAMA UNCONTROLLABLY FOND FULL EPISODE



    Kabar gembira bagi penikmat drama Korea khususnya para pengemar Kim Woo Bin dan Bae Suzy. Pasalnya keduanya didaulat menjadi pemeran utama pada serial drama Arbitrarily Fond atau dikenal juga dengan nama Uncontrollably Fond. Pihak KBS2 selaku stasiun penyiar drama tersebut membocorkan sinopsis Arbitrarily Fond secara singkat guna menaikkan minat pemirsa. Syuting drama pertama dimulai pada tanggal 26 November 2015 dengan mengambil lokasi di Kyungnam University, Changwon, Provinsi Gyeongsangnam, Korea Selatan. Drama ini mengusung gendre Romance dan melodrama dengan total 20 episode. Drama Arbitrarily Fond menceritakan kisah 2 orang anak-anak yaitu Shin Joon-Young (Kim Woo-Bin) dan No Eul (Bae Suzy) yang dipisahkan secara paksa saat mereka masih kecil. Hingga beberapa tahun kemudian keduanya bertemu kembali dimana Shin Joon-Young telah menjadi aktor serta penyanyi terkenal yang tampan dan cerdas sedangkan No Eul berprofesi sebagai produsen film dokumenter. Begitulah sinopsis Arbitrarily Fond yang disampaikan oleh pihak KBS2. Bagaimana perjalanan kisah Shin Joon-Young dan No Eul selanjutnya? Mengapa mereka dipisahkan saat kecil? Apakah keduanya dapat bersatu kembali? Saksikanlah pada stasiun televisi kesayangan Anda.

    KLIK PADA LINK> TUNGGU SEBENTAR > KLIK PADA SKIP AD

    Tonton dan download uncontrollably fond episode 1

    Tonton dan download drama uncontrollably fond episode 2

    Tonton dan download drama uncontrollably fond episode 3

    Tonton dan download drama uncontrollably fond episode 4

    Tonton dan download drama uncontrollably fond episode 5

    tonton dan download drama uncontrollably fond episode 6

    Tonton dan Download drama uncontrollably fond episode 7

    Tonton dan Download drama Uncontrollably fond episode 8

    tonton dan download drama uncontrollably fond episode 9

    tonton dan download drama uncontrollably fond episode 10

    tonton dan download drama uncontrollably fond episode 11

    tonton dan download drama uncontrollably fond episode 12




    CARA BUAT DUIT 1: BAGAIMANA MEMULAKAN PERNIAGAAN TANPA MODAL


    Assalamualaikum dan salam sejahtera...  Terima kasih kerana menyinggah ke blog fasya dan sudi membaca post kali ini.

    Kali saya bukan nak cerita tentang buat duit palsu ke..... Hack akaun bank orang ke TAPI cara buat duit secara halal iaitu membuat perniagaan secara online tanpa mengeluarkan modal.... HMMM??? Macam mana tu???

    Begini.... Anda pernah dengar istilah DROPSHIP?? Kalau pernah dengar baguslah.. Kalau belum meh sini fasya terangkan...Dropship ni merupakan agent yang menjual sesuatu produk.. Agent ini akan didaftarkan sesebuah perniagaan atau pembekal dan seterusnya mereka akan menjual produk tersebut secara langsung ataupun online.. Kebiasaanya, tiada bayaran yang dikenakan untuk kemasukan ahli dropship.... Kalau terdapat pembayaran bagi kemasukan ahli dropship, fasya tidak menggalakan anda join... Bukan ape, takut anda akan rugi kemudian.

    BIAR BETUL TAK PERLU BAYARAN??  Yes, memang tidak perlu bayaran sebab kami perlukan ahli untuk mengembangkan perniagaan kami... 

    Setiap produk yang dijual daripada pembekal, ahli dropship akan mendapat keuntungan sebanyak RM 5.00, Rm 20.00, Rm 30.00.... Itu keuntungan bagi satu produk. Selalunya orang tidak akan membeli satu produk sahaja. Pelanggan akan membeli 2 atau 3 produk untuk sekali tempah... Bayangkan kalau sehari 3 atau 4 orang pelanggan?? Berapa ye untung untuk sehari atau sebulan?? Renung2 kan lah.

    Untuk pengetahuan anda, fasya merupakan pembekal barangan di bawah perniagaan online W_Z SHOP.... Perniagaan kami mahukan ramai dropship. W_Z Shop menjual plbagai produk seperti contact lens, baju, kasut, beg, dompet, jam, dan produk kecantikan... Kami sentiasa membuka peluang untuk anda menceburi bidang perniagaan.. Jangan risau, kami akan membimbing anda...

    KELEBIHAN MENJADI DROPSHIP
    • Tiada bayaran pendaftaran atau modal
    • Anda dapat menambah pendapatan
    • Anda boleh membeli barangan tersebut dengan harga murah/ harga borong (harga tak masuk akal)
    • Tidak perlu menjaga barang atau pos barang
    • Hanya melakukan kerja dimana2 sahaja



    KALAU SAYA JADI DROPSHIP APA YANG PERLU SAYA LAKUKAN??
    1. Anda perlu daftar untuk menjadi ahli dropship.
    2. Akan diberi sedikit maklumat perniagaan dan produk, Syarat Pembelian, Senarai Harga Produk, Senarai Harga Postage dan Gambar2 Produk.
    3. Mula sesi soal (Jika anda mempunyai soalan untuk lebih faham)
    4. Anda boleh mulakan perniagaan anda secara langsung atau online seperti facebook, Blog, Twitter, Instagram, Wechat, Wassap dan sebagainya
    5. Ambil tempahan pelanggan dan duit pelanggan yang sudah di bank in...
    6. Hantar senarai tempahan produk pelanggan kepada pembekal.. Transfer atau bank in duit (HANYA HARGA PRODUK SAHAJA) kepada pembekal.
    7. Pembekal akan ambil take note... Apabila barangan tersebut bakal dipos, pembekal akan menghantar pada anda semula no. tracking.


    FAHAM TAK??  MUDAHKAN?? BERMINAT MENJADI USAHAWAN BERJAYA??MACAM MANA NAK JADI AHLI DROPSHIP??? JOM IKUT LANGKAH NI....



    CARA MENJADI AHLI DROPSHIP FASYA SANI...
    • FOLLOW INSTAGRAM @wanie_zuridi, @w_z shop @lens_murah_gilerr_ (Follow jangka masa yang dekat. Taknak ada gap masa)
    • LIKE PAGE FB BLOG FASYA SANI -----> LIKE PAGE FB BLOG FASYA SANI
    • Hantarkan mesej ( SAYA INGIN JADI DROPSHIP) Wassap Fasya 0128824319 (personal no) untuk pendaftaran.

    Itu sahaja untuk kali ini... Renung2 kanlah... Peluang yang saya buka untuk anda bukan bercakap kosong tetapi mengubah hidup anda.., Rezeki jangan ditolak.. Anda mampu mengubah nasib anda..

    JADIKAN ANDA SEBAGAI USAHAWAN SEKARANG....











    LAMA KITA TIDAK BERTEMU...

    Jom Join Fasya =)..


    Assalamualaikum dan selamat malam my yayang semua.....yuhuuuu!!...Apa khabar?? Sihat?? Rindu korang semua.....Huhuhu.... 

    Sorry tau sebab Fasya lama tak update blog ni... Sibuk sikit dengan study, assignment, field trip, busnies... Sekarang ni cuti sem (musim mengemukkan badan). Sebenarnya, fasya baru ingat nak tutup blog ni sebab fasya ingat tak ada sesiapa yang sudi mendarat dekat sini but terkejut + terharu sangat bila fasya baca mesej korang...wuhuhu!!!

    Ada yang tanya dekat mana fasya? Kenapa menghilang? dan ada yang ucap terima kasih... Fasya pun nak ucap terima kasih gak dekat yayang semua atas sokongan anda semua... Yang follow fasya dekat instagram, tegur fasya dekat personal facebook, like page fb blog fasya sani dan macam2 lagi tu fasya ucap terima kasih banyak2....sayang korang...






    TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI DI KATAKAN SEBAGAI PEMANGKIN KEPADA PERKONGSIAN “ALTERNATIF KNOWLEDGE"



    PENGENALAN
    ·         Menurut kamus Dewan Edisi Keempat, teknologi maklumat dan komunikasi ialah teknologi yang berkaitan dengan pemerolehan, penyimpanan, pemprosesan dan penyebaran maklumat melalui penggunaan teknologi berkomputer dan telekomunikasi.
    ·         Teknologi maklumat dan komunikasi dapat didefinisikan sebagai peralatan telekomunikasi yang digunakan untuk memperoleh maklumat dengan lebih luas seperti melalui telefon, internet, komputer, teknologi satelit dan lain-lain alat komunikasi.
    ·         Menurut kamus Dewan Edisi Keempat pemangkin bermaksud faktor yang mempercepatkan sesuatu tindakan.
    ·         ICT dikaitkan dengan komputer dan internet yang mengandungi perisian untuk menghantar dan menerima informasi atau maklumat seperti telekomunikasi, audio, video dan cetakan.
    ·         Altervative Knowledge” bermaksud maklumat atau pengetahuan yang diperolehi selain daripada pemelajaran terus secara formal.

    Contoh-contoh jenis “Alternative Knowledge”
    ·         Google book.
    ·         Radio Interaktif
    ·         Youtube.
    ·         Jurnal Online
    ·         Website
    ·         Portable Document Format (PDF)



    Teknologi Maklumat dan Komunikasi sebagai pemangkin “Alternative Knowledge”
    1.   Pendidikan
    ·         Bagi mendapatkan ilmu pengetahuan, seseorang pelajar yang ingin mendapat maklumat tambahan selain daripada pusat ilmu secara formal boleh mendapatkan melalui daripada internet.
    ·         Contohnya, penggunaan E-Learning dapat membantu pelajar dalam proses pembelajaran kerana internet dengan adanya internet mampu untuk menjimatkan masa pelajar untuk mecari maklumat. Keupayaan teknologi masa kini yang berupaya untuk memberbaharui, menyimpan dan membahagikan matapelajaran atau maklumat pembelajaran.

    2.    Pekerjaan
    ·         Memudahkan permohonan kerja seperti pemohon dapat mengakses maklumat tentang pekerjaan yang ingin dipohon, contohnya melalui portal SPA8.
    ·         Dalam sector pekerjaan pula, sebarang proses penyimpanan maklumat sesatu kerja dapat disimpan dengan selamat dan lebih efektif.

    3.    Ekonomi
    ·         Aktivti urus niaga dapat dilakukan dengan cepat dan lebih efektif melalui urusan secara online. Contohnya dalam proses pembelian dan pembayaran atas talian seperti CIMB clicks.
    ·         Memperluaskan pasaran seperti mempromosikan sesuatu produk keperingkat antarabangsa melalui iklan online.

    4.    Perubatan
    ·         Teknologi dalam bidang perubatan amat diperlukan bagi mengantikan cara tradisional dalam mempastikan kecekapan dan kepantasan dalam mengenalpasti sesuatu penyakit dan cara merawat penyakit.
    ·         Memudahkan ahli perubatan dalam mencari dan menyebarkan maklumat berkaitan dengan kesihatan.
    ·         Pengguna dapat memanfaatkan sebarang maklumat. Contohnya kita dapat mengenalpasti langkah-langkah untuk menagani sesuatu penyakit dengan adanya laman web kesihatan.

    Kepentingan Pengetahuan Alternative
    ·         Dapat membantu meningkatkan prestasi pembelajaran seorang pelajar kerana adanya maklumat tambahan.
    ·         Memudahkan seseorang untuk mendapatkan bahan rujukan seperti jurnal dan kajian lepas.
    ·         Memperkembangkan sistem pembelajaran terutama di peringkat sekeolah menengah dan rendah.
    ·         Menjimatkan masa dan kos

    Kesimpulan
    Dengan adanya Teknologi maklumat dan komunikasi yang berperanan sebagai penghubung dalam perkongsian maklumat atau pengetahuan alternative dapat membantu seseorang untuk berkongsi pengetahuan dengan lebih cepat dan efektif. Justeru itu, perkara ini sekaligus dapat mempertingkatkan nilai jati diri dalam diri seseorang dan secara tidak langsung memberi kesan yang positif terhadap sesebuah Negara.Namun yang demikian, tidak semua informasi yang dibekalkan daripada internet sahih. Oleh itu, pelajar haruslah berhati-hati dalam memilih maklumat agar tidak tersilap memilih rujukan.Kesimpulannya, dengan berkembangnya teknologi maklumat dan komunikasi dapat menjadikan sesebuah Negara itu akan terus maju dan berdaya saing.

    Rujukan
    Ibrahim bin Hj. Ahmad. et. al. 2010. Kamus Dewan Edisi Keempat. Dewan Bahasa                    dan Pustaka. Kuala Lumpur

    Norasiah Abdullah. et. al. 2011. Teknologi Maklumat & Komunikasi. Penerbitan     Multimedia. Selangor

    Rozinah Jamaludin (2000) Multimedia dalam Pendidikan, Utusan Publications and Distributors Sdn Bhd

    Zoraini Wati Abas (1993) Komputer dan Pendidikan. Kuala Lumpur : Penerbit Fajar Bakti

    Eprint.oum.edu.my/725/2/Chapter_1.pdf. Pembelajaran Bukan Sahaja Dibilik Darjah.       Diakses pada 16 Oktober 2015.


    Kupi Kupi Dulu Bah



    assalamualaikum dan salam blog untuk anda semua....

    lama betul saya tak post di blog.. Rasanya dah 5 bulan....Rindu saya tak?? Ahaha...tak malu... Ok, serius2...Sebenarnya saya bosan betul sekarang ni...Nak menonton Tv, cerita yang ditayang pun tak best pun... Nak baca novel pun tak ada feeling sekarang.... Haisss,,, mengomel dekat sini pun lagi best... Sekurang2nya korang semua baca....ahaha

    Sem lepas, memang sibuk memanjang dan sebab itu juga saya tak dapat update blog...Macam- macam kajian yang perlu disiapkan. Tapi yang bestnya apabila setiap kajian memerlukan field trip...Owh Yeaaa!!!... Jalankan kajian sambil bercuti...yuhuu!!!

    Bagi saya rugi kalau belajar di Sabah tapi tak pernah menjelajah bumi di bawah bayu... Kecantikan, keunikan, confirm buat kita tersenyum puas....