Assalamualaikum dan salam blog untuk yayang semua..>__^v

Cara memasang lagu di blog melalui SCM Music Player

Assalamualaikum dan salam blog untuk anda semua.... ^__^

Memandangkan fasya ada masa terluang hari ni, fasya ingat nak buat tutorial cara memasang lagu di blog... kali ni  fasya pilih SCM Music Player.... Ramai blogger yang guna juga cara ni... So Sayang2 yang nak pasang lagu di blog dengan guna cara ni, ikut step fasya ok...=)

1. Buka link ni ----> SCM Music Player

2.Pilih yang korang nak.... Just klik pada tepi.. lepas tu klik pada Next...




3. Lepas tu dia akan keluar mcm gmbar bawah ni... Ok, isi je song title/ tajuk lagu dan song url/ url lagu..






4. Tak tahu cara ambil Url? Ikut fasya..First buka Youtube dan cari lagu yang korang nak... Copy je yg http dekat atas tu.... Macam gambar bawah ni...





5.Dah habis isi song title dan Url song tu, klik pada Next... Dia keluar macam gambar bawah ni pula.. klau nak ubah pun tak apa, tak ubah pun tak apa... Klik pada Done..




6. Siap..Dia akan keluar macam gambar bawah ni... Copy and paste pada HTML blog anda... Itu saja...Kalau tak jadi bagi tahu dan jadi pun bagi tahu tau....Ok itu saja lah..bye Assalamualaikum...




Post a Comment