Assalamualaikum dan salam blog untuk yayang semua..>__^v

Buat gambar bergerak



Assalamualaikum dan salam blog untuk anda semua..

Hampir sebulan saya tak aktif dekat blog..RINDU!!!!... Bukan apa, busy sikit... Sambil saya mengadap netbook dan makan kerepek pisang, teringat pada soalan nabilah...Sorry dear balas lambat.. Kalau tak silap gambar kartun yang bergerak macam ni lah caranya..


1. kita buka Photoscape.. Klau tak ada, download di sini 

2. Klik pada Animated GIF.. Macam gambar bawah ni..


3.Untuk Drop Photo...Korang bubuh jegambar yang korang nak ..

4.Korang boleh edit nak warna background apa, masa untuk gambar bergerak.. effect pada gambar dan sebagainya..
5. And lastly, klik pada save..dah siap..senangkan...^___^

Itu sahaja yang saya nak tunjukkan kalau tak faham apa- apa, just ask me...bye, Assalamualaikum...
Post a Comment